Äiti, kerro mikä on elämän tarkoitus

Äiti, kerro mikä on elämän tarkoitus on kenelle tahansa sopiva satukirja. Se sopii kaikille lapsille ja perheille. Kyseinen kirja kertoo pienestä lapsesta, joka kysyy suuria kysymyksiä, ja äidistä, joka yrittää vastata parhaansa mukaan.

Kirja auttaa näkemään kaikissa elämän hetkissä merkityksellisyyttä ilman, että sen pitäisi olla jotain tosi isoa. Pienistäkin asioista voi olla kiitollinen. Kirjan värikäs kuvitus innostaa ja ruokkii mielikuvitusta.

Teos pohjautuu Viktor Franklin logofilosofiaan, joka on tarkoituskeskeistä ja elämänmyönteistä filosofiaa. Logofilosofia esitetään siten, että lapsikin sen ymmärtää. Kirja sopiikin lukijoille, jotka ovat kiinnostuneita logoterapiasta, positiivisesta psykologiasta ja ihmiselämää rikastuttavasta ajattelusta sekä asennoitumisesta.

Kirja sopisi mielestäni myös elämänkatsomustiedon* opetukseen. Siinä pohditaan elämää arkisesta ja tavanomaisesta näkökulmasta. Samaan aikaan arkinen ja tavanomainen saa ympärilleen uuden hohteen ikään kuin elämä avautuisi uudestaan.

Elämä on vähän niin kuin tiimalasi, eikä kukaan voi tietää, kuinka paljon hiekkaa sinne omaan tiimalasiin mahtuu. Vahva lukusuositus eri ikäisille lapsille ja aikuisille ja etenkin heille, jotka uskaltavat ajatella, että asenne ratkaisee.

Äiti, kerro mikä on elämän tarkoitus? on Basam Booksin kustantama teos. Sen tekijä Eila Vähäkuopus on FM, logoterapiaohjaaja ja esikoiskirjailija, joka maalaa myös tauluja.

Onni on pienissä, suurissa asioissa. Ja arki on aivan parasta. Terapeuttiset värit ilostuttavat myös aikuista lukijaa.

Kirjoittanut: Tea Holm, uskonnonopettaja, valmistavan luokan opettaja, bloggaaja

*Elämänkatsomustieto ja katsomusaineet voisivat hyötyä tästä opetusmateriaalina.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: